Minisemester i Göteborg

Efter ett symposium om olika former av demenser som hölls på Gothia Towers på torsdag eftermiddagen avslutade vi dagen med att se Som ni vill ha det av Shakespeare på Göteborgs Stadsteater.

Alldeles otippat fick vi en underbart vacker men kylig höstdag på fredagen i Göteborg,  som jag upplever mest brukar bjuda på en och blåst.
Vi hann med att promenera på större delen av Avenyn och göra ett besök på  Göteborgs Stadsmuseum som vi gick igenom ganska grundligt. Det visade sig synnerligen intressant. Det gav en mycket god bild av Göteborgs grundande och utveckling. Man fick bl. a. lära sig att holländarna hade stort inflytande över planeringen av staden.
När det blev middagsdags råkade vi på en bistro som heter Merlot och som verkligen har en parisisk atmosfär. Vi åt helt underbart goda sniglar.
Dagen avslutades med La Cage aux folles på nya Operan. Den levde helt upp till förväntningarna,  en stund härlig underhållning utan några större överraskningar. De skapade en litet  glamorös feststämning och det lät att tycka att man förflyttades tillbaka i tiden till 40-talet  tror jag det var när revyerna och de eleganta lustspelen kanske har sin höjdpunkt.

Dagen därpå var det mulet och litet duggregn så man kände igen staden litet mer sedan tidigare besök. Då blev det Göteborgs konstmuseum som just nu har en utställning som heter En dold skatt – konst från Wernerska villan. Det visade sig vara en imponerade samling svenskt måleri från fr.a. senare delen av 1800-talet och första hälften av 1900-talet med bl.a. många verk av Bruno Liljefors.

Så det blev ett par innehållsrika dagar innan tåget åkte hem med oss på fredag kvällen.

 

2 reaktioner till “Minisemester i Göteborg

  1. Det låter väldigt trevligt, Titti! På kort tid uppleva olika stunder e intressanta evenemang är det inte så vanligt. Du har börjat ett nytt år i ditt liv fullt med fina upplevelser. Grattis! Kram! Graciela

  2. Låter underbart ! Mycket förståndigt att njuta av livet , som går aldeles för fort. Länge sedan jag åt sniglar ,så himla gott. Tack för tipset.
    Kram Jeanette
    .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s