Detta bildspel kräver JavaScript.

Öland i maj

En blogg ska ju vara aktuell. Hela tanken är att man ska skriva något som känns aktuellt och ev. dela med sig av rykande färska bilder. Ibland dock så har tid och och focus inte riktigt funnits på bloggen på ett tag och jag vill ändå så här i efterhand dela med mig litet av vad vi upplevde i maj. Litet vårbilder kan kanske skapa en viss eftertanke att njuta av sommaren, det går ju så fort. Alldeles nyss var det vår och lika långt är det till september. Stressa inte runt för att hinna så mycket som möjligt.  Ta vara på sommaren.
Vi tillbringade en jättefin vecka på Öland i yngste sonens sommarstuga i Färjestaden som stod ledig. Under den här veckan exploderade grönskan! När vi kom ner var träden ganska kala och när vi åkte var det grönt. Ett under varje år som vi efter den här mastodontvintern längtar mer än någonsin efter och som nu i juli månad ter sig som så självklar.

Vi tog en långpromenad i strålande sol över en del av allvaret till Dröstorps ödeby. Det var en alldeles speciell stämning där med spåren av det liv som varit i en liten by mitt ute på allvaret där människor levt under synnerligen tuffa förhållanden.

Vi gjorde ett intressant besök på J.A.G.s museum i Segerstad där man kan beskåda originalet Gustaf-Jons träskulpturer, väl värt ett besök. Han hette egentligen Johan August Gustafsson

Detta bildspel kräver JavaScript.


Det var förstås mycket focus på vårblommorna, inte minst den slående Arontorpsrosen som fanns att se just i Arontorp. Den heter också Våradonis.

Arontorpsros
Arontorpsros
Arontorpsros
Arontorpsros

Här är ytterligare några vårblommor vi njöt av

Till sist en bild från Kapelluddens fyr som är byggd på ett litet speciellt sätt, en s.k. heidenstamsfyr liksom t.ex. Svenska Högarna och Pater Noster. En intressant plats som hade sin storhetstid på 1100- och 1200talen. Det finns en del spår bevarade från denna tid.

Kapelluddens fyr

2 reaktioner till “Öland i maj

 1. Stor grattis, Titti till ditt inlägg!
  Vackra bilder tagna av en väldig bra fotograf som Du är. Du har känsla på att fokusera målet och lyckas.
  Det var värt att ta upp den förflutna våren som finns kvar på dina foton och i ditt minne. Du borde fortsätta att visa dina fina bilder du har behållit i din kamera och datorn. Genom att blogga kan du nå oss för att glädja oss och så kan vi njuta av en del av dina upplevelser och din tillvaro i naturen och härliga platsen du har varit på.
  Genom att läsa detta inlägg ser jag att du är en bra skribent också. Du skriver med känsla och omtanke om livet självt och beskriver kort och tydligt. Det är tecken på en bra författare.
  En gång till. Grattis till ditt underbara inlägg och tack för att du delar med dig av det.
  Ha en skön fortsättning på den här ljuvliga sommaren tillsammans med din familj.
  En stor kram!
  Graciela

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s