Vårvinter på Aspö

Detta bildspel kräver JavaScript.

Äntligen dags igen för Aspö

Ett säkert vårtecken: Vi öppnar upp Aspö igen. Den 25 november förra året stängde vi på Aspö.

Sedan kom det massor av snö och kyla i all oändlighet och vi kom inte iväg ut förrän nu. Waxholmsbåtarna har inte börjat ännu utan vi fick beställa plats på lilla Bamse som snällt stävade på ända hit ut.

Det visar sig att den sista tidens sol har tagit mycket hårdare på snötäcket än vad vi trodde och det fanns en hel del barmark. Jag var litet orolig för isläget. Någon gång har det hänt att de släppt ut oss på isen så vi har fått gå på isen iland. Det är dock öppet vatten överallt utom en aning tunn is längs vissa stränder.

Dessvärre ingen ejder i sikte idag men kanske är det litet tidigt ännu. De senaste åren har det dock varit mycket tunnsått med ejder. När vi kom hit på 80-talet fanns de i stora mängder. Här finns mer att läsa om den sorgliga utvecklingen för ejdern, som alltid varit en viktig symbol för skärgårdsfåglarna i Östersjön.

Ett flertal par Storskrakar  kunde vi se i alla fall under vår promenad.

3 reaktioner till “Vårvinter på Aspö

  1. Titti
    Du har upplagt fina bilder med lagom text som man hinner läsa och första vad bilderna handlar om. Det tycker jag ett bra och förnuftigt sätt att blogga. Däremot långa texter och få bilder är inte så lockande för att tyvärr inte alla har tid över.
    Grattis på dina fina och exklusiva bilder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s