Små Citroner Gula

Inläggen blir litet tätare och kortare just nu då vi fåt ti hemläxa av vår blogglärare att publicera ett flertal nya blogginlägg till nästa lektion.
I alla fall var den här fredageftermiddagen riktigt trevlig. Tillsammans med tre väninnor åt jag för första gången lunch på Bistro Rigoletto, en ganska nyöppnad restaurang intill biografen med samma namn på Kungsgatan. Det första man ser när man kommer in är en gigantisk bar och den gör mer intryck av en kvällsrestaurang. Lunchpriserna var tämligen höga.  Inredning mer modern och litet avskalad än vad man tänker sig en genuin bistro men jag åt en god fräsch laxsallad som var helt till belåtenhet.

Efter det var det bio på Saga då vi såg ”Små citroner gula” som är baserad på romanen med samma namn av Kajsa Ingemarsson. Det var en riktig ”feel good  film”. Någon sade att det var ganska förutsägbar vilket man kanske delvis kan hålla med om men det gjorde absolut ingenting. Sverrir Gudnason såg oerhört snäll och sympatisk ut.  Tomas von Brömssen, Anki Lidén och Dan Ekborg är ju gamla i gården och gör det mesta möjliga av sina roller. Den kvinnliga huvudrollen spelades av Rakel Wärmländer som jag faktiskt inte tror jag sett tidigare.

Vi gick alla ut från bion glada och nöjda och kom fram till att det får bli dags snart igen med en ”tjejbiodag”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s