Med museitåg till Julmarknad

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Förra söndagen hade några i vårt underbara tjejgäng förmånen att åka med ett chartrat gammalt tåg ungefär lika gammat som vi och som upplivade våra barndomsminnen av tåg. Det var tack vare Skåj – Stockholms Kultursällskap för Ånga och Järnväg som vi fick vara med om denna upplevelse som verkligen gav en fin inledning till juletiden.
Det vankades glögg och pepparkakor på färden som gick till Eskilstuna. Där besökte vi Rademachersmedjornas julmarknad. Dessa smedjor har funnits i Eskilstuna sedan 1600-talet och flertalet är fortfarande i gång. Området utgör idag ett friluftsmuseum i Eskilstuna, väl värt ett besök.

Det var en härlig julstämning denna  kalla 1 december


En reaktion till “Med museitåg till Julmarknad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s