Högberga vinfabrik

 

Igår kväll fick jag lära mig något nytt. Det tillverkas svenskt vin på italienska druvor på  Lidingö.

Två killar som är vänner sedan barndomen har startat en vinfabrik i ett rekreationshus på Högberga Gård, Lidingö. De tar emot mindre grupper för visning av sin vinfabrik och vinprovning. Den heter helt enkelt Högberga Vinfabrik

Att hitta Högberga Gård var inga problem men sedan famlade vi runt i mörkret där en god stund innan vi så småningom i ett undanskymt hörn av området hittade rätt.
Vi visades runt i de ganska trånga lokalerna. Där blänkte imponerande ståltankar och där fanns ekfat, somliga gjorda av svensk ek, andra av amerikansk. Samtidigt som de berättade om resor till italienska vingårdar där de själva med hjälp av inhyrda plockare och svenska vänner plockade druvorna och om vad som sedan skedde med druvorna när de fick hem sin last. Medan vi gick runt och tittade och lyssnade fick vi prova vinerna. Vår dröm om en mat- och vinresa till Italien väcktes till liv och för ett litet tag kunde man drömma sig bort från novembermörkret där ute.

Kvällen avslutades med en härlig italiensk buffé med kallskuret och ost tillsammans med vinet som nu i sällskap med maten visade sig smaka alldeles utmärkt. Det var ett riktigt bra vin. Tyvärr glömde jag att fotografera denna gång.

En reaktion till “Högberga vinfabrik

  1. Det finns många driftiga ungdomar (jag antar att det var sådana) med nyskapande idéer. Ett jobb som de säkert har som hobby också. Kul att följa med dig till vinfabriken.
    Ha en skön helg och tack för kommentaren på min blogg.
    Kram
    Ingrid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s