Slutet av april

Ibland tar det mer energi än vanligt att behålla sin positiva attityd och se det bästa i allting. Igår var en sådan dag.
Ingen skulle väl tvivla på det om jag påstod att bilden var tagen i november. Den här våren sätter faktiskt vårt tålamod på prov. Men tänk vad glada vi kommer att bli när våren verkligen är här på allvar för att stanna. Vi kommer att uppskatta den ännu mer. Hoppas att det blir litet mer positiva vårtecken jag får möjlighet att lägga in så småningom.

Men det finns ju aktiviteter som är väderoberoende. Vi har varit på teatern 2 kvällar i rad den här veckan.  Först var det Onkel Vanja på Stadsteatern. En dyster pjäs med goda skådespelarprestationer men med långa monologer och kanske inte riktigt så mycket interagerande mellan rollinnehavarna som man kunde önska. Dagen efter var det dags för Till Damaskus på Dramaten med Johan Holmberg som Den Okände.  Mycket ”Strindbergsk” tycker jag, fantasifull och drömsk men för mig även synnerligen svårbegriplig. Jag är full av beundran över  Ingvar Kjellson nu snart 89 år och fortfarande på scenen, här som hotellvärd och Den Gamle.
Litet lättare kulturellt program väntar nästa vecka. Mer om detta framöver.

En reaktion till “Slutet av april

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s