Rum och Trädgård

Det är en vårlig mässa som pågår denna helg i Kista.
Mässlokalen byggs ut och det är en enda stor byggarbetsplats runt mässan. Det kändes som man fick gå i evigheter från parkeringen i snöslask. Det var smutsigt, halt och besvärligt att ta sin in till entrén men väl därinne var det riktigt trevligt.
Där fanns förstå massor av frön, lökar och sticklingar som sig bör på en sådan mässa. Men det är intressant att konstatera att vårt prylsamhälle återspeglar sig även här. Det fanns gott om speciella trädgårdskläder. Det duger inte att gå ut och arbeta i trädgården i jeans och T-shirt längre, det ska vara blommiga pastelliga snickarbyxor  och blommiga väskor och korgar av läckra tyger att bära omkring redskap och plantor i, gärna även prickiga eller blommiga träskor.  Utöver blommor, gröna växter och stenlagda gångar samt trädgårdsmöbler ska det också finnas en hel del andra prylar som statyer, tomtar, stenskulpturer, t.ex katter, lusthus, små bord, ställningar, stegar m.m.m.m. Det fanns mycket som påminde om hur det såg ut i trädgårdsbutiker i USA på 70-talet faktiskt. Det gjorde då ett mycket exotiskt intryck när man kom från ett ganska rent, enkelt, praktiskt och avskalat  ideal här i Sverige.
Romantiken blommar mer än någonsin i både trädgårdsdesign och heminredning att döma av denna mässa, litet mysigt.  Pooltillbehör och bubbelpooler tycker jag inte hade så framträdande plats som jag minns från förra årets mässor.
När man kom ut i snögloppet därifrån kändes det som man kommit litet närmare våren trots allt.  Och visst längtar vi mer än någonsin efter våren i år känns det som.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s