Läsplattan Letto 2

Tänk att jag fick minsann min läsplatta flera dagar tidigare än vad Adlibris sagt! Det var riktigt spännande. Den har ett smidigt format  på 18 x 12 x 1 cm och väger inte mer än 227 g. Ett behändigt fodral följer med. Framför allt tycker jag den är lika behaglig att läsa på som en bok. Man blir inte trött i ögonen om man läser länge som på en dataskärm. Det har ingen bakgrundsbelysning så man behöver en läslampa precis som då man läser en bok. Kontrasten är mindre än den i allmänhet är i en bok då bakgrunden på Letto är ljusgrå i st för vit. Allt verkar funka som det ska men jag har litet knepigt ibland att få den att koppla till datorn. Det tar en liten stund att ladda in boken då man sätter igång och ska läsa och ibland går det litet trögt att ”vända blad”. Det är ingen touch skärm vilket tillverkaren säger kommer snart. En ny modell är redan lanserad men inte i Sverige. Tillverkare heter Bebook och är holländsk. På deras hemsida är en ny vit läsplatta introducerad. Den här blir en smula dyster, svart som den är med grå skärm och kolsvart fodral. Jag ska beställa ett rosa fodral i stället. Den här manicken rymmer massor av bättre och har mycket lång batteritid, den laddar på 3 timmar via datorn. Dock är det här en produkt under utveckling. Jag tror att om man inte har så bråttom som jag så ska man vänta. Det är säkert inget som hindrar att man beställer den nya Bebook Neo från Holland redan nu. Adlibris har litet förvånande deklarerat att de har inga planer på att ta in denna. Successivt blir de säkert litet snabbare. Jag skulle också önska mig en förteckning över kapitlen då man öppnar en bok.  Det finns gott om e-böcker och det finns ett skapligt utbud via bibilioteken.

Sammanfattningsvis tror jag att läsplattorna har kommit för att stanna och det kommer snart att få en stor spridning men en viss produktutveckling behövs nog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s