Ny kamera – fin service

Jag har en Nikon D80 som jag tyvärr ofta inte orkar släpa med mig. Därför hade jag även en liten Canon som jag trivdes bra med. Men, olyckan var framme. Under en härlig helg för ett par veckor sedan ute på Rödlöga långt ute i Stockholms skärgård skulle jag ta ett dopp. Och, se då jag lade ifrån mig jeansen gled kameran ut fickan, nedför en hal klippa och landade i vattnet med ett litet förargligt plums bakom min rygg. Sedan var den stendöd. sd-kortet var oskadat men det hjälpte inte att låta kameran torka och byta batteri. Den visade inga livstecken.
Det var alltså dags för en ny kamera. Den skulle åtminstone vara någorlunda liten och ha så bra optik som möjligt samt alla möjligheter till manuella inställningar och helst RAW format samt bra vidvinkel. Lätt var det inte.
Äldste sonen som nyligen köpt kamera tipsade och så småningom föll valet på Samsung DMC LX-3. Men nu när beslutet var fattat blev det bråttom. Jag som i vanliga fall beställer det mesta på nätet hade inte tid att vänta på leverens. Jag skulle ha den NU. Den behövde således köpas över disk i en fotoaffär.
Jag hittade den hos Japan Photo på Fleminggatan, Stockholm.
Och nu fick jag verkligen uppleva vitsen att handla över disk när det fungerar som bäst.
Jag har under årens lopp (de har hunnit bli ganska många) köpt många kameror men inte sedan 60-talet fått så fin service. Det var en vänlig och trevlig säljare som gav sig tid. Kameran packades upp och förevisades och jag fick själv ta provbild i butiken så det blev en mycket positiv start. Jag känner mig säker på att jag kommer att återvända till den butiken nästa gång jag behöver några fotogrejor.

Kameran är nu under utprovning som bäst och den verkar hålla vad den lovar. Den är inte världens minsta, objektivet sticker ut och den har ingen genomsiktssökare vilket också egentligen var ett önskemål. Men bilderna blir riktigt bra, det är lättåtkomliga menyer. Det kommer nog betydligt fler bilder i bloggen så småningom.
Så här blev den allra första bilden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s