Våren

Det har varit trädgårdsmässa i Kista vilket ingav en härlig känsla av att det faktiskt våren var på väg även om då inte märkte det så mycket. Igår hade jag just tänkt skriva om den härliga känsla av vår i luften men innan jag hann sätta mig ned vid datorn med detta så vad händer! Kall luft kommer in igen och nu är det riktigt ordentligt snötäcke på marken. Igen!! Men säg den vår som inte bär på ett och annat bakslag, det lär väl ändå bli kortvarigt så här års. Det är nu jag säkert för fjärde året ångrar att jag inte fick ned några vårlökar i höstas men då kändes det inte så aktuellt att tänka på hur det skulle se ut i vår. Synd att man är så korttänkt! Litet snödroppar finns i alla fall att njuta av, alltid en början. Det är väl inga blommor vi njuter så av som de första vårblommorna.

I familjen är det litet besvärligt nu med sjukdom hos anhörig. Det finns så mycket i livet som man inte rår över även om vi skulle vilja ha full koll över vad som händer. Jag tror att vi 40-talister har svårare än tidigare genereationer att bara acceptera att en del saker bara händer alldeles oavsett vad som står i våra välorganiserade kalendrar. Jag tror att de yngre generationerna har minst lika svårt för detta som vi. Kanske underlättade religionen, som fanns som ett stöd för de flesta förr, för människor att anpassa sig till vad som händer och sker utanför vår kontroll.
Såväl sjukdomar som mycket svåra ekonomiska tider har alltid funnits men det har också fakiskt tidigare nog nästan alltid funnits en tro på en högre makt som styr och ställer med en mening även om vi inte ser den.
En inte helt ny insikt har aktualiserats. Ta vara på livets alla glädjeämnen, t.ex. våren som väntar otåligt runt hörnet även om Kung Bore har litet svårt att släppa greppet i år också.
Min mamma hade ett klokt ordspråk:
”Var glad alla da´r hjärtat ingen vinter har!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s