Fotomässa


I söndags var det dags för Fotomässan, denna gång i Älvsjö i stället för Nacka Strand i Stockholm.
Jag vet inte om jag tycker att den var större än tidigare trots att det skulle vara motivet att den flyttat till C-hallen i Älvsjö i stället för Factory i Nacka Strand som jag tycker var betydligt trevligare med litet mer atmosfär. Men åtminstone på söndagen var mässan ganska välbesökt. Som entusiastiskt fotamatör sedan många år var det synnerligen intressant. Man fick tillfälle att titta i de mest fantastiska gluggar både hos Canon o Nikon. Dessa två dominerar kraftigt marknaden idag. Det fanns kameror av alla storlekar och prisklasser men med viss tyngdpunkt på systemkamerasidan. En intressant del var fotoutställning på digitaliserade bilder från gamla glasplåtar som man hade fixat till och gjort mycket fina bilder av, bl.a från Einar Nermans hem och på prins Carls döttrar, båda sagolikt vackra. Företaget bakom detta var Scanpix http://www.scanpix.se.
Det fanns förstås all tänkbar kringutrustning representerad med ganska många skrivare, alltifrån jättelika som kunde skriva ut foton i snarast tapetvådsformat till små portabla skrivare på ett par kg. Intrycket är att man vill alltmer skriva ut sina bilder igen och förstora och sätta på väggar eller i album. Även scrapbookstrenden fanns representerad där dock alla möjliga små och stora dekorationer i alla tänkbara färger och former i hög grad konkurrerar med fotona. Det tillfredsställer säkert vår kreativa ådra men för oss som fascineras av själva bilderna önskar man en diskretare och renare inramning.
Jag gick därifrån med litet nya tillbehör o tidningsprenumeration och ett par böcker och framför allt med en hel del inspiration i bagaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s